Köpguide – AL-KO Comfort 51.0

Läs och jämför AL-KOs olika modeller i Comfort-serien. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

4INONEFunction

Gräsklipparen erbjuder både gräsklippning, sidoutkast, uppsamlare och bioklippning.

51 cm klippbredd

Med en klippbredd på 51 cm är AL-KO Comfort 51.0 effektiv på stora ytor.

Pålitlig

Gräsklipparen är utrustad med en slitstark motor och ett robust stålkåpa.
Comfort 51.0 P-a
Motoreffekt: 2,1 kW
Klippbredd: 51 cm
Motor: AL-KO
4INONEFunction*
Comfort 51.0 Sp-a
Motoreffekt: 2,1 kW
Klippbredd: 51 cm
Motor: AL-KO
4INONEFunction*
Självdrift
Comfort 51.0 Sp-b
Motoreffekt: 2,3 kW
Klippbredd: 51 cm
Motor: Briggs & Stratton
3INONEFunction*
Självdrift
Comfort Plus 51.0 Sp-b
Motoreffekt: 2,3 kW
Klippbredd: 51 cm
Motor Briggs & Stratton
4INONEFunction*
Självdrift

AL-KO Comfort 51.0

AL-KO Comfort 51.0 är utrustad med 4INONEFunction, vilket innebär att gräsklipparen erbjuder både gräsklippning, uppsamlare, sidoutkast och bioklippning. Det gör den till en utmärkt gräsklippare för den som vill ha mycket maskin för pengarna. Att flera av modellerna dessutom har både självdrift och bredare klippbredd än många konkurrenter gör den till en populär gräsklippare 2021. Gräsklipparen är utrustad med ett extra högt stålchassi och använder sig av MaxAirflow-Technology för att kasta gräset baktill i uppsamlaren så det inte fastnar och täpper igen utkastkanalen. Detta gör att behållaren kan fyllas upp till kanten innan den behövs tömmas.

AL-KO Comfort 51.0

AL-KO Comfort 51.0 har alla funktioner man kan tänkas behöva när man klipper gräset och är en väldigt bra allround-gräsklippare. Det man ska tänka på när man köper en gräsklippare som kombinerar flera olika klipptekniker det är väldigt sällan de kan mäta sig med gräsklippare som endast fokuserar på en klippteknik. Därför bör man fråga sig om man behöver alla funktionerna eller om man ändå ska använda sig av mulchingfunktionen så finns det bättre gräsklippare för det ändamålet. Med det sagt så finns det stora fördelar med både uppsamlare och sidoutkast. Framför allt om man har svårt att klippa gräset regelbundet och det växter sig högt mellan varven. Detta är väldigt vanligt när man har ett landställe och inte är på plats hela sommaren.

Mulchingtekniken bygger på att gräset slungas upp i kåpan och slås sönder av kniven så det finfördelas över gräsmattan. Detta funkar väldigt bra när man klipper regelbundet, men inte lika bra om gräset är högt. Dels för att det blir väldigt mycket gräs för gräsklipparen att slå sönder, men också för att det blir mycket gräs på gräsmattan vilket gör att man måste kratta upp det för att inte få in gräs i hela huset. I dessa fall så är det bättre att använda sig av ett sidoutkast eller en uppsamlare som skickar ut gräset ur kåpan istället för att slå sönder det.

Vilken AL-KO Comfort 51.0 ska man välja?

Comfort 51.0 P-a och Comfort 51.0 Sp-a är båda utrustade med 4INONEFunction och en motor från AL-KO med en effekt på 2,1 kW. Det som skilja dom åt är att Comfort 51.0 Sp-a har självdrift på bakhjulen. Gräsklipparna rekommenderas för och medelstora trädgårdar upp till 1500 m².

Comfort 51.0 Sp-b och Comfort Plus 51.0 Sp-b är utrustade med en motor från Briggs & Stratton med en effekt på 2,3 kW. Båda gräsklipparna har självdrift och det som skiljer dom åt är att plus-modellen har 4INONEFunction medan Comfort 51.0 Sp-b har 3INONEFunction. Gräsklipparna rekommenderas för och stora trädgårdar upp till 1800 m².

Fler köpguider

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Klippo Excellent

Jämför och hitta rätt Klippo Excellent för just din trädgård.

Stiga Automower

Jämför och hitta rätt Stiga Automower för just din trädgård.