Köpguide – Bosch Rotak

Läs och jämför Bosch olika modeller i Rotak-serien. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Unik gräskam

Bosch Rotak är utrustad med gräskammar som matar in gräset till kåpan för perfekt kantklippning.

ErgoFlex-handtag

Gräsklipparen är utrustad med Bosch unika handtag ErgoFlex som avlastar musklerna för bekvämare gräsklippning.

Powerdrive LI

Bosch Rotak är utrustad med en motor som garanterar en tillförlitlig klippning, även under besvärliga förhållanden.

Rotak 32 Li
Batteri: 36V
32 cm klippbredd
Klippyta: 0 - 150 m²
Laddtid: 140 min
Vikt: 10,2 kg
Rotak 37 Li
Batteri: 36V
37 cm klippbredd
Klippyta: 0 - 400 m²
Laddtid: 140 min
Vikt: 13,2 kg
Rotak 43 Li
Batteri: 36 V
43 cm klippbredd
Klippyta: 0 - 600 m²
Laddtid: 140 min
Vikt: 13,9 kg

Rotak Li – Batterigräsklippare från Bosch

Bosch Rotak Li är en populär batterigräsklippare som funnits på den svenska marknaden i flera år, vilket gör att den är väl beprövad och Bosch har haft tid på sig att förbättra maskinen för ett optimalt resultat. Gräsklipparen är utrustad med ett 36V litiumjonbatteri och ett motorsystem med Powerdrive LI som är utformat för att kombinera längre klipptid och samtidigt erbjuda ett bra klippresultat. De två gräskammarna som sitter framtill på klipparen matar in gräset under kåpan vilket ger bättre kantklippning.

Förutom att Bosch Rotak är utrustad med mycket plastdetaljer för att vara lätt och smidigt att manövrera i trädgården, så har gräsklipparen även ett ergonomiskt handtag som avlastar musklerna vilket ger en bekvämare gräsklippning.

Bosch Rotak Li – 36V batteri

Bosch Rotak passar bäst för den som ska använda gräsklipparen på en mindre villatomt upp till 600 m², detta eftersom batteriet begränsar klipptiden och gör att man kan behöva två laddningar för att slutföra klippningen på större gräsytor. Dt är svårt att säga exakt stora gräsytor en batterigräsklippare kan klippa, mycket beror nämligen på hur tjockt gräset är. Detta eftersom tjockare gräs kräver mer kraft från gräsklipparen att slå sönder, något som resulterar i att batteriet tar slut snabbare. Därför passar dessa gräsklippare bäst på mindre tomter med trädgårdsgräs.

Bosch Rotak Li – De olika modellerna

Bosch Rotak finns i tre olika varianter, alla är utrustade med ett 36v batteri, två gräskammar framtill samt en behållare som samlar upp gräset.

Rotak 32 Li är den minsta modellen och har en klippbredd på 32 cm vilket gör att den lämpar sig för radhus och mindre villatomter. Maskinen väger endast 10, 2 kg och har en uppsamlare på 31 liter.

Rotak 37 Li är mellan-modellen i Rotak-serien och har en klippbredd på 37 cm. Gräsklipparen är utrustad med en härdad stålkniv som gör att den klarar lite tuffare utmaningar och klarar att klippa ytor upp till 400 m². Maskinen väger 13,2 kg och har en uppsamlare på 40 liter.

Rotak 43 Li är den största modellen av de tre modellerna i Rotak-serien. Gräsklipparen är utrustad med en 50 liters uppsamlare vilket ger utrymme för längre klippning utan att behöva tömma behållaren. Rotak 43 har en klippbredd på 43 cm och väger 13,9 kg. Gräsklipparen klarar upp till 600 m², lite beroende på vilket typ av gräsmatta man har.

Fler köpguider

Stihl RMA

Jämför och hitta rätt Stihl RMA för just din trädgård.

Klippo Excellent

Jämför och hitta rätt Klippo Excellent för just din trädgård.

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.