Köpguide – Gardena SILENO

Läs och jämför Gardenas robotgräsklippare. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Gardena Sileno

Spiralklippning

Gardena Sileno är utrustad med SpotCutting som möjliggör klippning även för svåråtkomliga områden i trädgården.

CorridorCut

CorridorCut är ett unikt klippmönster som gör att Sileno kan navigera bättre samtidigt som gräsmattan klipps jämnt och fint.

Inget oljud

Gardena Sileno är extremt tyst och klipper med en ljudnivå på endast 58 db(A)
Sileno City 500
Klippyta: 0 - 500 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 16 cm
Klipptid: 65 min
Laddtid: 75 min
Sileno Life 700
Klippyta: 0 - 700 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 65 min
Laddtid: 60 min
Sileno Life 1000
Klippyta: 0 - 1000 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 65 min
Laddtid: 60 min
Sileno+ 2000
Klippyta: 0 - 2000 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 65 min
Laddtid: 60 min

Gardena SILENO

Med över 20 års erfarenhet av att utveckla robotgräsklippare har Gardena skapat gräsklipparmodellen Sileno, en robotgräsklippare som är både tyst, smart och slitstark. Gardena Sileno är utrustad med flera smarta funktioner som gör det möjligt att klippa gräsytor som andra robotgräsklippare inte klarar av. CorridorCut är ett unikt klippmönster som gör det möjligt för gräsklipparen att navigera genom trånga passager och skarpa hörn. Dessutom är Sileno är även utrustad SpotCutting, en typ av spiralklippning som gör att gräsklipparen även kan klippa svåråtkomliga områden som till exempel under trädgårdsmöbler eller studsmattor.

Varför ska man välja Gardena SILENO?

Gardena Sileno är en prisvärd robotgräsklippare som passar bra för små och medelstora trädgårdar. Robotgräsklipparen är utrustad med både CorridorCut och SpotCutting, två funktioner som gör att roboten kan ta sig fram även i dom mer svårnavigerade trädgårdarna. Något som är unikt för Gardena Sileno är att den är väldigt tystgående, med en ljudnivå på bara 58 db(A).

Alla modeller finns i två olika utföranden med och utan Smart-system. Smart-systemet gör det möjligt att styra robotgräsklipparen från en smartphone med hjälp av Gardenas Mobilapp. I Appen kan man bland annat kan ändra gräsklipparens klippschema, parkera roboten om det börja regna och koppla ihop robotgräsklipparen med Gardenas bevattningssystem för att koordinera gräsklippning och bevattning av trädgården.

Robotgräsklippare från Gardena

Gardenas robotgräsklippare finns i 3 olika serier, Sileno City, Sileno Life och Sileno+. Samtliga modeller finns i två utföranden, med och utan smart-system.

Gardena Sileno City

Gardena Sileno City är den minsta serien och finns i två olika modeller, Sileno 350 och Sileno 500. Dessa robotgräsklippare passar för mindre trädgårdar upp till 500 m² med jämn gräsmatta och inte allt för branta partier. Sileno City är utrustad med samtliga funktioner som robotgräsklipparen behöver för att ta navigera i komplexa trädgårdar med snäva kanter och smala passager. Sileno City har en klippbredd på 16 cm och en klipptid på ca 65 minuter per laddning.

Gardena Sileno Life

Gardena Sileno Life är mellan-serien och finns i tre olika modeller, Gardena Sileno Life 750, Gardena Sileno Life 1000, Gardena Sileno Life 1250. Dessa robotgräsklippare passar utmärkt för dig som har en medelstor trädgård med sluttningar med max 35% lutning. Precis som Sileno City är dessa modeller utrustade med samtliga funktioner för att navigera optimalt i trädgården utan att köra fast under arbetspasset. Sileno Life har en klippbredd på 16 cm och en klipptid på ca 65 minuter per laddning.

Gardena Sileno+

Gardena Sileno+ är den största Sileno-serien och finns i två olika modeller, Sileno+ 1600 och Sileno+ 2000. Dessa robotgräsklippare passar för medelstora och stora tomter upp till 2000 m².
Även denna modell är utrustad med både CorridorCut och SpotCutting, samt SensorControl som gör att robotgräsklipparen känner av hur ofta den ska klippa gräset. Sileno+ har en klippbredd på 22 cm och en klipptid på ca 65 minuter per laddning.

Fler köpguider

Worx Landroid

Jämför och hitta rätt Worx Landroid för just din trädgård.

Robomow

Jämför och hitta rätt Robomow för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.