Köpguide – Husqvarna Automower

Läs och jämför Husqvarnas robotgräsklippare. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Inbyggt GPS-system

GPS-systemet håller koll på vilka delar av gräsmattan som blivit klippt, för ett jämnare resultat.

Vädertimer

Gräsklipparens vädertimer anpassar klippningen beroende på hur mycket gräset växer.

Spiralklippning

i områden med längre gräs använder Automower Spiralklippning för att jämna ut skillnaden.
Automower 310
14 890 :-
Klippyta: 0 - 1000 m²
Max lutning: 40%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 70 min
Laddtid: 60 min
Automower 315
16 890 :-
Klippyta: 0 - 1500 m²
Max lutning: 40%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 70 min
Laddtid: 60 min
Automower 420
22 890 :-
Klippyta: 0 - 2200 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 24 cm
Klipptid: 75 min
Laddtid: 50 min
Automower 450X
46 049 :-
Klippyta: 0 - 5000 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 24 cm
Klipptid: 270 min
Laddtid: 60 min

Husqvarna Automower

Husqvarna är världsledande inom robotgräsklippare och ligger alltid i framkant när det kommer till nya innovativa lösningar och den senaste programvaran. De senaste modellerna kan till exempel kopplas ihop med smarta enheter som Google Echo och Amazons Alexa, vilket gör att man kan röststyra sin robotgräsklippare. För den som inte har någon av dessa enheter finns även en tillhörande app att ladda ner till sin smartphone där man kan ändra klippscheman, övervaka klippstatus samt se vart i trädgården maskinen befinner sig.

Varför ska man välja Husqvarna Automower?

Husqvarna Automower har en rad olika finesser som minimerar risken för problem med robotgräsklipparen. Hela poängen med att köpa en robotgräsklippare är ju att man vill att gräsklippningen sker per automatisk så får mer tid för annat. Det är dock inte alltid fallet och det kan vara lite trixigt att lägga avgränsningskabeln så att robotgräsklipparen inte kör in och fastnar i buskar eller andra hinder på tomten. Dessutom är det viktigt att välja en robotgräsklippare med en programvara som är stabil och hjälper robotgräsklipparen att navigera i trädgården, så man slipper tillbringa sommaren att sätta igång roboten efter den fastnat på olika ställen.

Husqvarna har löst detta genom att utrusta sina robotgräsklippare med ett GPS-system som gör att gräsklipparen har full koll på gräsytorna som ska klippas. Roboten håller även koll på vilka områden i trädgården den har klippt och anpassar sitt klippmönster därefter, för ett optimalt klippresultat.

Trots att man avgränsar klippytorna med en kabel så finns det fortfarande en risk att det ligger lösa föremål på gräsmattan. Därför är de avancerade modellerna även utrustade med inbyggda sensorer som gör att gräsklipparen kan registrera dessa föremål och sakta in och köra runt det för att undvika att fastna. Husqvarna Automower har även en inbyggd vädertimer som gör att robotgräsklipparen kan reglera hur ofta den klipper gräsmattan genom att öka eller minska klipptiden beroende på hur fort gräset växter.

Vilken modell ska man välja?

Alla av Husqvarnas modeller håller hög standard, så när det kommer till att välja modell så handlar det snarare om hur stor klippyta man har, samt om man har några utmanande sluttningar på tomten. Nedan har vi skrivit lite om robotgräsklipparna för att det ska bli lättare att välja rätt modell.

Klippo Excellent

Jämför och hitta rätt Klippo Excellent för just din trädgård.

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.