Köpguide – Husqvarna Klippo

Läs och jämför Husvarnas Klippo-modeller. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Mulching

Klippo använder sig av en populär klippteknik som heter mulching, som gör att gräset finfördelas över gräsmattan.

Robust

Husqvarna Klippo är utrustad med en hegjuten aluminiumkåpa, vilket gör den robust och slitstark. 

Pålitlig

Husqvarna Klippo har en noga utvald motor som är optimerad till klipparens klippbredd.

Klippo LB 448
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Hondamotor
Klippo LB 448S
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Hondamotor
Självdrift
Klippo LB 453S
Helgjuten aluminiumkåpa
53 cm klippbredd
Hondamotor
Självdrift
Klippo LB 553SQe
Helgjuten aluminiumkåpa
53 cm klippbredd
Husqvarnamotor
Självdrift
Avvibrerat handtag

Husqvarna Klippo – En nygammal gräsklippare

Från och med 2022 är Klippo en del av Husqvarna vilket gjorde att Klippos röda gräsklippare bytte färg till Husqvarnas orangea. Annars är Husqvarna Klippo relativt samma och finns i flera olika storlekar. Gräsklipparna är fortfarande utrustade med den klassiska helgjutna aluminiumkåpan och de slitstarka däcken, vilket gör Husqvarna Klippo robust och pålitlig som startar i alla väder.

Husqvarna Klippo

Klippo är en av de populäraste gräsklipparna genom tiderna i Sverige och anledningen är enkel, gräsklipparen är designad för att hålla även för de tuffaste gräsmattorna. Gräsklipparen är bland annat utrustad med en helgjuten aluminiumkåpa vilket gör att den inte rostar samt att den blir väldigt robust och slitstark.

Många andra gräsklippare på marknaden har plastdelar kring kåpan vilket gör att om man kör på en rot eller sten är risken stor att plasten spricker.

Detta är något man slipper tänka på med Klippos aluminiumkåpa. Den helgjutna aluminiumkåpan är försedd med en insats som är avtagbar vilket gör att gräsklipparen även fungerar som en bakutkastare och kan därmed med lätthet klippa även i tjockt och högt gräs.

Klippo LB 448 är utrustad med en motor från Honda en motortillverkare som är välkänd för sin goda kvalitét. Förutom att motorn är optimerad för gräsklipparens klippbredd och storlek så är det även betydligt lättare att få tag i reservdelar och tillbehör till en Honda-motor än till en okänd motortillverkare.

Klippo har även kullagrade hjul, något som gör att det är lättare att manövrera gräsklipparen. Däcken är räfflade och gjorda i gummi med aluminiumfälgar vilket ger bra grepp och gör att de håller betydligt bättre än motsvarande hjul i plast.

Som du ser så har Klippo valt att arbeta med kvalitét rakt igenom sina gräsklipparmodeller och det är igen slump att många fastighetssköterare och trädgårdsskötare väljer en gräsklippare från Klippo i sitt arbete.

 

De olika modellerna

Klippo LB 442

Klippo LB 442 är den minsta Klippo-modellen med en klippbredd på 42 cm. Den är utrustad med en Hondamotor och samma chassi och hjul som de större modellerna. Det gör att den passar perfekt för den som har en mindre gräsmatta, eller många träd och buskar som gör att man behöver en gräsklippare som är lätt att manövrera.

Klippo LB 448

Klippo LB 448 går att jämföra med den tidigare gräsklipparen Klippo Excellent. Gräsklipparen finns i fyra olika varianter: Klippo LB 448, Klippo LB 448Q, Klippo LB 448S och Klippo LB 448SQ. Alla varianter är utrustade med samma aluminiumchassi, hjul och handtag. Det som skiljer dom åt är att Klippo LB 448 är utrustad med en Hondamotor, medan Klippo LB 448Q är utrustad med en motor från Husqvarna.

Klippo LB 448S är utrustad med en Hondamotor och har även drivning på framhjulen, vilket gör att man slipper dra klipparen över gräsmattan. Även Klippo LB 448SQ är självgående men är istället utrustad med en motor från Husqvarna.

Klippo LB 453

Klippo LB 453 har samma egenskaper som Klippo LB 448 men har en klippbredd på 53 cm istället för 48 cm, vilket rekommenderas om man ska klippa större gräsytor.

Fler köpguider

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.