Köpguide – Klippo Excellent

Läs och jämför Klippos olika modeller i Excellent-serien. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Mulching

Klippo använder sig av en populär klippteknik som heter mulching, som gör att gräset finfördelas över gräsmattan.

Robust

Klippo Excellent är utrustad med en hegjuten aluminiumkåpa, vilket gör den robust och slitstark. 

Pålitlig

Klippo Excellent har en noga utvald motor som är optimerad till klipparens klippbredd.

Klippo Excellent
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Briggs & Stratton motor
Klippo Excellent S
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Briggs & Stratton motor
Självdrift
Klippo Excellent SH
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Hondamotor
Självdrift
Klippo Excellent SE
Helgjuten aluminiumkåpa
48 cm klippbredd
Briggs & Stratton motor
Självdrift
Elstart

Klippo excellent – Klippos populäraste gräsklippare genom tiderna

Excellent-serien är Klippos populäraste gräsklipparmodeller som haft samma utseende och utförande i många år. Varför ändra på ett vinnande koncept? Klippo Excellent är utrustad med en helgjuten aluminiumkåpa och har 48 centimeter i klippbredd. Gräsklipparen är perfekt för dig som vill ha en robust och pålitlig gräsklippare som startar i alla väder.

Klippo Excellent

Klippo Excellent är en av Klippos populäraste gräsklipparmodeller och anledningen är enkel, gräsklipparen är designad för att hålla även för de tuffaste gräsmattorna. Gräsklipparen är bland annat utrustad med en helgjuten aluminiumkåpa vilket gör att den inte rostar samt att den blir väldigt robust och slitstark. Många andra gräsklippare på marknaden har plastdelar kring kåpan vilket gör att om man kör på en rot eller sten är risken stor att plasten spricker. Detta är något man slipper tänka på med Klippos aluminiumkåpa. Den helgjutna aluminiumkåpan är försedd med en insats som är avtagbar vilket gör att gräsklipparen även fungerar som en bakutkastare och kan därmed med lätthet klippa även i tjockt och högt gräs.

Klippo Excellent är utrustad med en motor från Briggs & Stratton en motortillverkare som är välkänd för sin goda kvalitét. Förutom att motorn är optimerad för gräsklipparens klippbredd och storlek så är det även betydligt lättare att få tag i reservdelar och tillbehör till en Briggs & Stratton-motor än till en okänd motortillverkare.

Klippo har även kullagrade hjul, något som gör att det är lättare att manövrera gräsklipparen. Däcken är räfflade och gjorda i gummi med aluminiumfälgar vilket ger bra grepp och gör att de håller betydligt bättre än motsvarande hjul i plast.

Som du ser så har Klippo valt att arbeta med kvalitét rakt igenom sina gräsklipparmodeller och det är igen slump att många fastighetssköterare och trädgårdsskötare väljer en gräsklippare från Klippo i sitt arbete.

 

De olika modellerna

 

Klippo Excellent S

Klippo Excellent S har samma egenskaper som Klippo Excellent men är även utrustad med självdrift vilket gör att gräsklipparen driver på framhjulen. Till skillnad mot många andra gräsklippare så har Klippo Excellent S en växelspak för drivningen som gör det lätt att lägga i och ur drivningen när man manövrerar gräsklipparen på gräsmattan.

Klippo Excellent H

Klippo Excellent H är i stort sett en Klippo Excellent fast med en motor från Honda istället för Briggs & Stratton. Fördelen med en Hondamotor är att den är mer tystgående och renare vilket gör att den blivit svanenmärkt, vilket innebär att gräsklipparen är mer miljövänlig än de andra excellent-modellerna.

Klippo Excellent SH

Klippo Excellent SH är en kombination av Klippo Excellent S och Klippo Excellent H. Gräsklipparen har både drivning på framhjulen samt en motor från Honda.

Klippo Excellent SE

Klippo Excellent SE har samma egenskaper som Klippo Exellent plus att den är utrustad med självdrift och elstart. Elstarten gör det möjligt att starta gräsklipparen utan att behöva dra i startsnöret. Den batteridrivna startmotorn drar igång din gräsklippare med ett enkelt knapptryck.

Fler köpguider

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.