Köpguide – Robomow

Läs och jämför robotgräsklippare från Robomow. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive maskin.

Robomow Robotgräsklippare
*

Kantklippning

Robusta knivblad

Snabb och effektiv

Robomow RX 20u
Klippyta: 0 - 300 m²
Max lutning: 15%
Klippbredd: 18 cm
Klipptid: 120 min
Laddtid: 20 h
Robomow RC 304u
Klippyta: 0 - 1000 m²
Max lutning: 36%
Klippbredd: 28 cm
Klipptid: 50 min
Laddtid: 70 min
Robomow RC 308u
Klippyta: 0 - 1500 m²
Max lutning: 36%
Klippbredd: 28 cm
Klipptid: 70 min
Laddtid: 90 min
Robomow RS 615
Klippyta: 0 - 3000 m²
Max lutning: 36%
Klippbredd: 56 cm
Klipptid: 70 min
Laddtid: 110 min

Robomow Robotgräsklippare

Robomow robotgräsklippare är några av de robustare modellerna på den svenska marknaden och är utrustade med solida stålknivar för att klara allt från tjockare trädgårdsgräs till kvistar, äpplen och kottar. Detta utan att riskera att knivbladet går av. Robotgräsklipparna är även utrustade med en flytande bottenskiva för att motverka ojämnheter i gräsmattan för ett optimalt klippresultat. Modellerna Robomow RS och Robomow RC har även PowerWheels, vilket är speciella hjul designade för bättre grepp i gräsmattan. Med en klippbredd på upp till 56 cm är Robomow även snabbare och effektivare än andra robotgräsklippare i samma prisklass.

Mer om Robomow

Robomow är till skillnad mot många andra gräsklippartillverkare enbart nischade mot robotgräsklippare vilket gör att de kunnat fokusera på att ta fram en effektiv och prisvärd maskin. Robotgräsklipparna kommer inte riktigt upp i samma klass som Husqvarnas robotgräsklippare. Men om man letar efter en prisvärd robotgräsklippare som är snabb och effektiv och samtidigt utrustad för att klara gräsmattor med lite mer utmaningar, så är Robomow ett bra val. Robotgräsklipparen finns i tre olika serier Robomow RX, Robomow RS och Robomow RC som alla är utrustade för att passa deras respektive användningsområde. Här nedan har vi skrivit lite om varje modell så det ska bli lättare att välja ut rätt modell.

Robomows olika modeller

Robomow finns i tre olika serier som passar allt från mindre trädgårdar till stora gräsmattor upp till 5000 m².

RX Clever

RX Clever är Robomows minsta modell och kan klippa gräsmattor upp till 500 m². Robotgräsklipparen är liten och kompakt, lätt att installera samt att den går att styra med en app från en smartphone. Värt att notera är att både Robomow RX 20 och Robomow RX 50 finns i två olika varianter, U-modellen och Pro-modellen, där pro-modellen har basstationen inkluderad i priset.

RC Stylish

RC Stylish har en stillren design i Robomows gröna och svarta färger. Robotgräsklipparen är skapad så kniven klipper längre ut än hjulen vilket möjliggör en unik kantklippning. RC Stylish finns i tre olika modeller, Robomow RC 304u, Robomow RC 308u samt Robomow RC 312 Pro S, där den största modellen kan klippa upp till 2000 m²

RS Royal

RS Royal är en av de största robotgräsklipparna på den svenska marknaden med en klippbredd på hela 56 cm, vilket gör att den klarar av gräsmattor upp till 5000 m². Robotgräsklipparen är utrustad med en flytande bottenskiva och slitstarka hjul för att klara av även de mest utmanande gräsmattorna. RS Royal finns i tre olika modeller Robomow RS 615 Pro, Robomow RS 25 Pro och Robomow RS 635 Pro SV.

Fler köpguider

Klippo Excellent

Jämför och hitta rätt Klippo Excellent för just din trädgård.

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.