Köpguide – Stiga Autoclip

Läs och jämför Stigas olika robotgräsklippare. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Stiga Autoclip

Inteligent klippning

Stiga Autoclip har sensorer som känner av om gräset redan är klippt som används för att optimera arbetspasset.

Rostfri stålkniv

Stiga Aulticlip är utrustad med en rostfri stålkniv för minimalt med underhåll och optimalt klippresultat.

Stötsensor

Robotgräsklipparen har stötsensorer som känner av hinder och föremål på gräsmattan för att undvika att fastna under arbetspasset.
Autoclip 225 S
Klippyta: 0 - 1100 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 25 cm
Klipptid: 2.5 h
Laddtid: 2 h
Autoclip 230 S
Klippyta: 0 - 2000 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 25 cm
Klipptid: 4 h
Laddtid: 3 h
Autoclip 530 SG
Klippyta: 3200 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 29 cm
Klipptid: 3.5 h
Laddtid: 2.5 h
Autoclip 550 SG
Klippyta: 5000 m²
Max lutning: 45%
Klippbredd: 29 cm
Klipptid: 7 h
Laddtid: 3 h

Autoclip – Robotgräsklippare från Stiga

Stiga Autoclip kombinerar klippresultat, effektivitet och säkerhet. Till skillnad mot många andra robotgräsklippare på marknaden är Stiga Autoclip utrustad med en rostfri stålkniv något som ger ett riktigt bra klippresultat, men den minimerar också risken att små metallbitar lossnar och hamnar på gräsmattan. Robotgräsklipparna är även utrustade med kraftfulla litium-jonbatterier,och en borstlös motor. Detta gör att motorerna får en längre livstid men också att batterierna håller längre. De mindre modellerna har en arbetstid på 2.5 timmar medan den större modellerna har en arbetstid på upp till 7 timmar.

Att tänka på när man ska köpa en robotgräsklippare

Även om det kan vara lockande att köpa en robotgräsklippare med de senaste finesserna så är det viktigt att tänka på varför man köper gräsklipparen och det är ju för att slippa klippa gräset och frigöra tid till annat. För att göra det så gäller det att robotgräsklipparen är självgående. Det kan ju låta som en självklarhet men det finns vissa moment som är kritiska för att robotgräsklipparen ska kunna ta sig runt på gräsmattan utan att fastna på olika hinder.

Dels är det väldigt viktigt att lägga avgränsningskabeln med rätt avstånd från buskar och träd i trädgården för att robotgräsklipparen ska hinna registrera kabeln och byta riktning i tid. Men det är också viktigt att man investerar i en robotgräsklippare med rätt egenskaper. Stiga Autoclip är utrustad med en stötsensor som känner av hinder och föremål i trädgården vilket gör att när chassit känner av motståndet backar roboten och fortsätter arbetet i en annan riktning.

En annan viktig sak att tänka på är att köpa rätt robotgräsklippare för sin trädgård. Vissa trädgårdar är betydligt lättare att navigera än andra. Hinder som buskar och träd är som sagt viktiga att skärma av med avgränsningskabel. Men trädgården kan också vara uppdelad i olika områden, ha sluttningar eller trånga passager som robotgräsklipparen behöver ta sig igenom.

Stigas robotgräsklippare kan hantera mellan fyra till åtta olika klippzoner och gräsmattor upp till 5000 m². Alla modeller klarar upp till 45% lutning, vilket gör att det finns en robotgräsklippare för nästan alla trädgårdar. De enklare modellerna Autoclip 225 S och Autoclip 230 S rekommenderas för små och medelstora trädgårdar upp till 2000 m², medan Autoclip 530 SG och Autoclip 550 SG rekommenderas för stora trädgårdar upp till 5000 m². De två senare modellerna har även en GPS-assisterad funktion som kartlägger trädgården för att optimera klippschemat för ett perfekt klippresultat. GSM-modulen möjliggör även att man kan styra robotgräsklipparen oavsett var man befinner sig. Något som kan vara extra smidigt om man har ett landställe och vill ha gräset klippt trots att man inte är på plats.

Fler köpguider

Husqvarna Automower

Jämför och hitta rätt Husqvarna Automower för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.