Köpguide – Stiga Multiclip

Läs och jämför Stigas bensingräsklippare med mulching. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Mulching

Stiga Multiclip är utrustad med en mulchingkniv som finfördelar gräset över gräsmattan.

Galvaniserad kåpa

Den galvaniserade kåpan gör att Stiga Multiclip klarar även dom tuffaste gräsmattorna.

Lättstartad

Stiga Multiclip är lätt att starta och behöver man finns det även en modell med elstart.

Multiclip 47 S
Stålkåpa
45 cm klippbredd
ST 120 OHV Autochoke
Självdrift
Multiclip 547 SD
Stålkåpa
45 cm klippbredd
ST 120 OHV Autochoke
Självdrift
Sidoutkast
Multiclip 750 S
Galvaniserad stålkåpa
48 cm klippbredd
ST 170 OHV Autochoke
Självdrift
Multiclip 950 V
Galvaniserad stålkåpa
48 cm klippbredd
GCVx170 OHV Autochoke
Självdrift
Antivibrationssystem

Stiga Multiclip

Stiga multiclip är Stigas populära gräsklipparmodell som kombinerar kraft med noggrant klippresultat, komfort och hållbarhet. Dessa gräsklippare har funnits med under en längre tid och har tävlat mot Klippo Excellent som är Klippos motsvarighet om att vara Sveriges populäraste gräsklippare. Stiga Multiclip är utrustade med en mulchingkniv vilket gör att gräset slås sönder i kåpan och finfördelas över gräsmattan, vilket fungerar som gödning för gräsmattan. Motorerna är anpassade för klipparens klippbredd vilket ger ett optimalt klippresultat.

Gräsklippare från Stiga

Stiga Multiclip finns i en rad olika utföranden och finns både med sidoutkast och självdrift. Gräsklipparen är utrustad med en motor från Stiga och ett smalare handtag än de andra modellerna. Med en klippbredd på 45 cm är gräsklipparen mindre än de andra modellerna, något som gör den lättare och smidigare att manövrera i trädgården. Dessutom tar den mindre plats när den ska förvaras något som uppskattas av sommargäster som ska ha en gräsklippare till sitt landställe.

Modellen är också den enda av sitt slag som har sidoutkast, något som är en fördel om man inte har möjlighet att klippa gräset regelbundet. Mulching-tekniken bygger nämligen på att gräset slugas upp i kåpan tills det är så finfördelat att det ramlar mellan knivbladen och sprids ut på gräsmattan. Har man väldigt högt gräs så blir det väldigt mycket gräs för gräsklipparen att slå sönder, något som påfrestar maskinen och på sikt kan göra att den går sönder. Därför rekommenderas det att klippa högt gräs med en gräsklippare som är utrustad med sidoutkast eller uppsamlare.

Stiga Multiclip X-serien

Stiga Multiclip X (tidigare Multiclip Plus) är förmodligen en av de populäraste gräsklipparna de senaste åren, vilket inte är så konstigt eftersom Stiga hittat en bra kombination av kvalité till ett rimligt pris. Gräsklipparna håller inte riktigt samma klass som Klippo Excellent enligt oss, men istället för den helgjutna aluminiumkåpan som Klippo har, får man mer funktionalitet för pengarna när man väljer en Stiga Multiclip.

Gräsklipparna har en klippbredd på 48 cm och är utrustade med ett robustare handtag som är enkelt att fälla ihop när man ska ställa undan maskinen. Maskinens dödmansgrepp är gjort i plast och gjutet så de passar runt handtaget vilket gör det mycket skönare att hålla i, något som verkligen uppskattas när man ska klippa stora ytor. Istället för det bakre staget som många andra gräsklippare har för att aktivera drivningen har Stiga Multiclip X ett drivreglage där man enkelt kan lägga i och ur drivningen.

Stiga Multiclip Pro

Stiga Multiclip Pro är en riktig proffsmaskin med en klippbredd på 48 cm. Gräsklipparen är bland annat utrustad med en kraftfull Hondamotor, självdrift och en klippkåpa av aluminium. Maskinens antivibrationssystem absorberar vibrationerna från motor och klipputrustningen vilket ger mindre belastning på armar och axlar. Något som kan vara väldigt viktigt att undvika om man ska använda gräsklipparen under längre perioder.

Fler köpguider

Klippo Excellent

Jämför och hitta rätt Klippo Excellent för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.