Köpguide – Stihl RMA

Läs och jämför Stihl olika modeller i RMA-serien. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Eco-läge

Stihl RMA är utrustad med eco-mode vilket reglerar motorn automatiskt för en längre körtid.

Polymerkåpa

Gräsklipparens Polymerkåpa gör gräsklipparen ovanligt lätt, samtidigt som den är värme och UV-beständig.

Lättskött

Med en batterigräsklippare räcker det med att underhållsladda batteriet under vinterhalvåret.

Stihl RMA 235
Polymerkåpa
33 cm klippbredd
Klippyta: 0 - 300 m²
Uppsamlare: 30L
Stihl RMA 339 C
Polymerkåpa
Klippbredd: 37 cm
Klippyta: 0 - 300 m²
Uppsamlare: 40L
Stihl RMA 443 PV
Polymerkåpa
41 cm klippbredd
Klippyta: 0 - 500 m²
Uppsamlare: 55L
Stihl RMA 448 PC
Polymerkåpa
46 cm klippbredd
0 - 700 m²
Uppsamlare: 55L
Självdrift

Stihl RMA – Batterigräsklippare från Stihl

Stihl RMA är en batterigräsklippare med uppsamlare för medelstora gräsmattor upp till 700 m². En av de stora fördelarna med gräsklipparen har smalare klippbredd än en bensingräsklippare, samt att den har en polymerkåpa vilket gör att maskinen väger mindre. Det gör att gräsklipparen är lätt och smidig att manövrera i trädgården. Den tillhörande uppsamlaren gör att man slipper kratta upp gräset efter man klippt eftersom allt gräs samlas upp i behållaren och kan enkelt tömas genom att haka av den från gräsklipparen. Stihl RMA är även utrustad med en motor med eco-mode vilket gör att den anpassar klippningen för en längre körtid.

Stihl RMA

Stihl RMA ingår i Stihls AP-System vilket är en serie med trädgårdsmaskiner från Stihl som drivs på ett och samma batteri. Detta gör att man endast behöver köpa ett batteripaket för samtliga produkter. De resterande maskinerna kan man sedan köpa utan batteri vilket gör att de blir billigare. Det gör också att gräsklipparna finns i två olika varianter, en med batteripaket och en utan. Därför är det viktigt att säkerställa att den gräsklipparen man tänkt köpa är utrustad med rätt paket.

Även om Stihl RMA är smidig och lätt att använda så gör det också att den inte är lika robust som en gräsklippare med stålkåpa Det gör att gräsklipparen är tänkt att klippa trädgårdsgräs i mindre till medelstora trädgårdar och inte användas på en naturtomt med tjockare gräs, rötter stenar och annat som kan överbelasta maskinen. Anledningen att vi skriver det är att man bör ha rätt förväntningar när man köper en gräsklippare med mer plastdetaljer. Annars är risken stor att man blir besviken när den inte klarar de tuffa utmaningarna som en naturtomt medför.

Med det sagt så är Stihl RMA ett väldigt bra val för den som är ute efter en lätt och smidig batterigräsklippare med minimalt med underhåll. Det enda man behöver göra är att underhållsladda batteriet under vinterhalvåret så batteriet inte tappar laddning.

Fler köpguider

Stiga Multiclip

Jämför och hitta rätt Stiga Multiclip för just din trädgård.

Husqvarna Automower

Jämför och hitta rätt Husqvarna Automower för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.