Köpguide – Worx Landroid

Läs och jämför robotgräsklippare från Worx. I tabellen nedan har vi gjort det enkelt att få en snabb överblick över de olika funktionerna för respektive gräsklippare.

Worx Landroid

Intelligent navigering

AIA-teknologi gör att Landroid navigerar bättre i trädgården och kan ta sig genom smala passager, utan att fastna.

Finare gräsmatta

Landroid förhindrar ogräs samtidigt som den förbättrar gräsets täthet, något som ger en finare gräsmatta.

Worx PowerShare

Landroid drivs av ett 20V-batteri som går att använda till samtliga 20V-verktyg från Worx.

Landroid M500
Klippyta: 0 - 500 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 18 cm
Klipptid: 60 min
Laddtid: 90 min
Landroid L800
Klippyta: 0 - 800 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 18 cm
Klipptid: 120 min
Laddtid: 180 min
Landroid L1000
Klippyta: 0 - 1000 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 18 cm
Klipptid: 60 min
Laddtid: 40 min
Landroid L1500
Klippyta: 0 - 1500 m²
Max lutning: 35%
Klippbredd: 22 cm
Klipptid: 90 min
Laddtid: 80 min

Worx Landroid

Worx Landroid använder sig av en patenterad klippteknik för AIA-skärning, vilket gör att robotgrsklipparen klipper gräset snabbare och mer effektivt. Dessutom möjliggör tekniken att robotgräsklipparen kan ta sig genom smala passager utan att fastna, något som kan vara en utmaning för andra robotgräsklippare i samma prisklass. Landroid är även utrustad med automatisk schemaläggning vilket gör att robotgräsklipparen håller koll på vilka områden den har klippt för ett jämnare klippresultat och finare gräsmatta.

Smarta tilläggsfunktioner

Något som är unikt för Worx Landroid är att man kan konfigurera robotgräsklipparna efter sina behov. Det finns fem olika tilläggsfunktioner att köpa till.

  • Anti Collision System är en tilläggsfunktion där ultraljudssensorer installeras på Landroid för att förbättra robotgräsklipparens förmåga att navigera. Detta gör att maskinen kan upptäcka hinder i trädgården och undvika köra fast.
  • Find My Landroid gör det möjligt att skydda Worx Landroid från att bli stulen. Larmet aktiveras om Landroid flyttas utanför det tänkta arbetsområdet och skickar ett meddelande i Landroid-appen. Från appen kan man sedan låsa och spåra roboten.
  • RadioLink förbättrar Wi-Fi-signalen från hushållets router, och ge ren extra räckvidd upp till 1 km. Det gör att Worx alltid är uppkopplad och kan uppdatera den senaste programvaran automatiskt.
  • Off Limits är en smart teknik som gör det möjligt att märka ut temporära hinder i trädgården utan att använda sig av avgränsningskabel. Genom att installera en sensor på robotgräsklipparen och använda sig av en magnetisk staketremsa som man omger hindret med känner sensorn av magnetismen från staketremsan.
  • Voice Control gör det möjligt att röststyra robotgräsklipparen.

Robotgräsklippare från Worx

Även om Worx Landroid är relativt nya i Sverige så har de snabbt seglat upp och blivit en av de populäraste robotgräsklipparna. Kombinationen av automatisk schemaläggning och möjligheten att skräddarsy gräsklipparen efter sin behov, är det många som ser Worx Landroid som ett prisvärt alternativ, framför allt till mindre och medelstora trädgårdar. Robotgräsklipparna finns i sex olika modeller och har en rekommenderad klippyta mellan 300 m² till 2000 m² beroende på vilken modell man väljer.

Landroid S300
Landroid S300 är den minsta modellen i Landroid-serien och har en rekommenderad arbetsyta upp till 300 m². Robotgräsklipparen har en klippbredd på 18 cm och klarar sluttningar upp till 35%. Precis som de andra modellerna är den även utrustad med regnsensor och drivs med ett 20V-batteri. Roboten går även att utrusta med tilläggsfunktionerna Anti Collision System, Find My Landroid, RadioLink, Off Limits och Voice Control för att förbättra användarupplevelsen.

Landroid M500
Landroid M500 har en rekommenderad arbetsyta upp till 500 m². Robotgräsklipparen är utrustad med samma funktioner som Landroid S300 men har en något högre klipphöjd, vilket gör att robotgräsklipparen lämpar sig bättre för trädgårdar som har lite mer ojämnheter i marken. Dessutom har den Worx “Cut to Edge”-funktion som klipper gräset ända ut till kanten.

Landroid M700
Landroid M700 har en rekommenderad arbetsyta upp till 700 m² men är för övrigt väldigt lik Landroid M500i sitt utförande. Men något som skiljer dom åt är att Landroid M700 är utrustad med ett 20V-batteri med 4.0 Ah istället för 2.0 Ah, vilket ger en längre arbetstid per laddning.

Landroid M1000
Landroid M1000 har en rekommenderad arbetsyta upp till 1000 m² och passar bra för medelstora trädgårdar. Precis som de andra midsize-modellerna så har robotgräsklipparen en klippbredd på 18 cm och är utrustad med ett 20V-batteri med 2.0 Ah.

Landroid L1500
Landroid L1500 har en rekommederad arbetsyta upp till 1500 m² och har samtliga funktioner som midsize-modellerna men har en klippbredd på 22 cm istället för 18 cm. Även denna modell är utrustad med ett 20V-batteri med 2.0 Ah.

Landroid L2000
Landroid L2000 är Worx största robotgräsklippare och klarar att klippa upp till 2000 m². Robotgräsklipparen har en klippbredd på 22 cm och är utrustad med ett 20V-batteri med 5.0 Ah.

Fler köpguider

Robomow

Jämför och hitta rätt Robomow för just din trädgård.

Husqvarna Autoclip

Jämför och hitta rätt Husqvarna Autoclip för just din trädgård.

Stihl iMow

Jämför och hitta rätt Stihl iMow för just din trädgård.